Logó ív

4024 Debrecen, Csapó utca 19 | Tel: 0652 781-505, +3670-623-2314

Nyilv. szám:
00705-2008

Válassz helyszínt, hogy hol szeretnél tanulni!

Tanáraink

Szurdoki Péter angol nyelvtanár DebrecenSzurdoki Péter (angol)

Gimiben persze nálunk is évente váltakoztak az angoltanárok, ahogy ez manapság is megszokott.

A Headway-t használtuk, de csak évekkel később kezdett el zavarni, hogy voltaképpen én nem is tudtam, mit jelent az, hogy "headway".

Nem is az a fő baj, hogy egyik tanárunk se közölte velünk, mi a neve magyarul a tankönyvünknek, hanem, így visszagondolva az, hogy egyikük sem érte el, hogy egyáltalán érdekeljen ez a kérdés annyira, hogy fogjak egy szótárt, és megnézzem.

Fontos, persze, hogy nyelvtanilag meg legyenek alapozva a dolgok. Azonban hogyan várhatjuk el a diákjainktól, hogy ténylegesen érdeklődjenek egy olyan idegen nyelv iránt, amellyel kapcsolatban nem ismerik azoknak a népeknek a szokásait, történelmét, kultúráját, amelyeknek ez az anyanyelvük?

Angoltanítás alatt ezért én nem csupán az angol nyelv, hanem az angolszász kultúra, történelem, társadalom néhány érdekes részletének a megismertetését is értem, és ehhez is tartom magam az óráimon.

Továbbá minden egyes alkalommal "újratanulom a nyelvet", rá tudok csodálkozni a magyar fülnek sokszor viccesnek tűnő furcsaságaira, és megpróbálom megértetni, hogy ez, vagy az miért is van így, és nem amúgy.

Tapasztalataim szerint igazán csak úgy tudunk egy nyelvet elsajátítani, ha használjuk, ezért igyekszem minél többet beszéltetni a diákjaimat, hogy ne csak kedves hallgatók maradjanak, és képesek legyenek aktívan használni a világ jelenleg legfontosabb nyelvét.

Ja, és mindig már az első órán megtanítom, mit jelent az, hogy "headway".

 

 

 

Csákó Petra angol nyelvtanár DebrecenCsákó Petra (angol)

Angol nyelv és irodalom szakos tanári diplomámat a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karán szereztem. Mindig is rendkívül fontosnak tartottam az idegen nyelvek tanulását és tudását, így örömömre szolgál, hogy az Euro Nyelviskola dinamikus és fiatal csapatát bővíthetem nyelvtanárként.

Óráimon a kötelező számonkérések mellett kiemelt fontosságot kap a tanuláshoz legoptimálisabb légkör megteremtése, hiszen a jó közösség elengedhetetlen eleme a tanulás motiválásának. Ennek érdekében előszeretettel szervezek csapatépítő tréningeket, ezeknek én is rendszeres résztvevője vagyok. Célom a hallgatóim minél magasabb angol tudásának elérése, aminek érdekében minden adandó alkalmat megragadok az órák színesítésére, a diákok motiválására, lelkesítésére. A munkám egyben a hobbim is, de számomra ez másképp elképzelhetetlen. A visszatérő, mosolygós arcok jelentik számomra a legnagyobb elismerést.

 

 

 

 

Ilyés Sándor angol nyelvtanár DebrecenIlyés Sándor (angol)

 

Az órák során igyekszem átadni a diákoknak az angol nyelv és kultúra iránti lelkesedésemet, illetve szilárd nyelvtani alapokkal biztosítani, hogy minél hamarabb élvezhessék maguk is az idegen nyelv örömeit. Nagy hangsúlyt fektetek a helyes kiejtésre, hangsúlyozásra, a nyelv zeneiségének bemutatására, hogy ne csak az írott nyelv elemeivel boldoguljon a diák, hanem a hallás utáni szövegértés se okozzon neki problémát.

 

 

 

 

 

 

 

Váradi Beáta angol nyelvtanár DebrecenVáradi Beáta (angol)

 

Váradi Beáta vagyok, a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karán végeztem angol nyelv és irodalom szakos bölcsész és tanár, valamint kommunikáció szakos bölcsészként. Kevés szabadidőmet próbálom hasznosan eltölteni: szeretek olvasni és sportolni (biciklizni, kajakozni vagy futni).

Egy szerencsés véletlennek köszönhetően a kezdetektől tagja vagyok az Euro Nyelviskola debreceni csapatának. Azóta minden időmet a tanítás tölti ki. Óráimon arra törekszem, hogy a nyelvi készségeket egyenlő mértékben fejlesszem. Ezen kívül fontosnak tartom a szilárd nyelvtani alap kialakítását, hiszen ez elengedhetetlen kelléke a magabiztos nyelvhasználatnak és a stabil nyelvtudásnak. Az angol tanulást igyekszem jó hangulattal színesíteni, mivel a kötetlen légkör elősegíti a hatékony nyelvtanulást, és segít leküzdeni a kezdeti félelmeket.