4024 Debrecen, Csapó utca 19 | Tel: 0652 781-505, +3670-623-2314

Nyilv. szám:
00705-2008
Tanáraink

 

 

Bakó Zsuzsanna angol nyelvtanár DebrecenBakó Zsuzsanna (angol)


„Tanítani nem más, mint lehetőséget adni. Tanulni annyi, mint élni a lehetőséggel" (Paolo Coelho)

Bakó Zsuzsanna vagyok, a debreceni Euro-Nyelviskola kezdő csapatának tagja. 2004-ben végeztem a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Tanárképző Főiskolai Karán. Ezután 2011. júliusáig középiskolákban tanítottam az angol nyelvet, ahol hamar kiderült, hogy a tanítás több számomra, mint egy szakma, sokkal inkább szenvedély. Elsődleges célom, hogy óráimon barátságos, humoros és biztonságot nyújtó légkört teremtsek, az oldott hangulattal motiválva a néha bátortalan diákokat a kommunikációban. Azt vallom, hogy a tanulásban a legfontosabb módszer, hogy kedvvel lássunk neki, mert akkor nem érezzük tehernek, hanem kihívásnak és egy fejlődési lehetőségnek.

 

Radnóti Judit olasz nyelvtanár DebrecenRadnóti Judit (olasz)

2005-ben végeztem a Pécsi Tudományegyetemen, azóta tanítottam ill. tanítok felnőtteket, egyetemistákat, kamaszokat itt-ott, amott: közoktatásban, felső oktatatásban, nyelviskolában és magán úton, A1-C1 szinteken (vagyis kezdőtől felsőfokig). Jelenleg a debreceni Euro Nyelviskola mellett a Csokonai Gimnázium olasz két tanítási nyelvű tagozatán dolgozom.

Óráim beszédközpontúak; a nyelvtani gyakorlatok mellett kiemelkedő szerep jut a játékos feladatoknak, hogy maximálisan kihasználjuk a csoportos nyelvtanulás előnyeit - nem csak a jó hangulat, hanem a kreatív tanulás miatt is.

A Nuovo Progetto Italiano mellett számos kiegészítő anyagot is megnézünk, elsősorban az Espressoból és annak segédköteteiből, hogy akár az ITK Origó államilag elismert, akár a CILS nemzetközi nyelvvizsgára felkészülten érkezzetek.

 

 

 

 

 

 

 

 

Szurdoki Péter angol nyelvtanár DebrecenSzurdoki Péter (angol)

Gimiben persze nálunk is évente váltakoztak az angoltanárok, ahogy ez manapság is megszokott.

A Headway-t használtuk, de csak évekkel később kezdett el zavarni, hogy voltaképpen én nem is tudtam, mit jelent az, hogy "headway".

Nem is az a fő baj, hogy egyik tanárunk se közölte velünk, mi a neve magyarul a tankönyvünknek, hanem, így visszagondolva az, hogy egyikük sem érte el, hogy egyáltalán érdekeljen ez a kérdés annyira, hogy fogjak egy szótárt, és megnézzem.

Fontos, persze, hogy nyelvtanilag meg legyenek alapozva a dolgok. Azonban hogyan várhatjuk el a diákjainktól, hogy ténylegesen érdeklődjenek egy olyan idegen nyelv iránt, amellyel kapcsolatban nem ismerik azoknak a népeknek a szokásait, történelmét, kultúráját, amelyeknek ez az anyanyelvük?

Angoltanítás alatt ezért én nem csupán az angol nyelv, hanem az angolszász kultúra, történelem, társadalom néhány érdekes részletének a megismertetését is értem, és ehhez is tartom magam az óráimon.

Továbbá minden egyes alkalommal "újratanulom a nyelvet", rá tudok csodálkozni a magyar fülnek sokszor viccesnek tűnő furcsaságaira, és megpróbálom megértetni, hogy ez, vagy az miért is van így, és nem amúgy.

Tapasztalataim szerint igazán csak úgy tudunk egy nyelvet elsajátítani, ha használjuk, ezért igyekszem minél többet beszéltetni a diákjaimat, hogy ne csak kedves hallgatók maradjanak, és képesek legyenek aktívan használni a világ jelenleg legfontosabb nyelvét.

Ja, és mindig már az első órán megtanítom, mit jelent az, hogy "headway".

 

 

 

Csákó Petra angol nyelvtanár DebrecenCsákó Petra (angol)

Angol nyelv és irodalom szakos tanári diplomámat a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karán szereztem. Mindig is rendkívül fontosnak tartottam az idegen nyelvek tanulását és tudását, így örömömre szolgál, hogy az Euro Nyelviskola dinamikus és fiatal csapatát bővíthetem nyelvtanárként.

Óráimon a kötelező számonkérések mellett kiemelt fontosságot kap a tanuláshoz legoptimálisabb légkör megteremtése, hiszen a jó közösség elengedhetetlen eleme a tanulás motiválásának. Ennek érdekében előszeretettel szervezek csapatépítő tréningeket, ezeknek én is rendszeres résztvevője vagyok. Célom a hallgatóim minél magasabb angol tudásának elérése, aminek érdekében minden adandó alkalmat megragadok az órák színesítésére, a diákok motiválására, lelkesítésére. A munkám egyben a hobbim is, de számomra ez másképp elképzelhetetlen. A visszatérő, mosolygós arcok jelentik számomra a legnagyobb elismerést.

 

 

Ilyés Sándor angol nyelvtanár DebrecenIlyés Sándor (angol)

 

Az órák során igyekszem átadni a diákoknak az angol nyelv és kultúra iránti lelkesedésemet, illetve szilárd nyelvtani alapokkal biztosítani, hogy minél hamarabb élvezhessék maguk is az idegen nyelv örömeit. Nagy hangsúlyt fektetek a helyes kiejtésre, hangsúlyozásra, a nyelv zeneiségének bemutatására, hogy ne csak az írott nyelv elemeivel boldoguljon a diák, hanem a hallás utáni szövegértés se okozzon neki problémát.

 

 

 

 

 

Ignáth Anita angol nyelvtanár DebrecenIgnáth Anita (angol)

Ignáth Anita vagyok, a Debreceni Egyetemről frissen kikerülve, angol nyelvtanárként dolgozom az Euro Nyelviskolában. Véleményem szerint a nyelvtanári pálya rengeteg kihívást rejt magában, amit már lassan én is kezdek megtapasztalni...

Az órák során az elméletben elsajátított módszertani elemeket használom fel, úgymint diákközpontúság, motiváció felkeltése, az idegen nyelv kultúrájának közvetítése és a beszéd centrikusság. A sikeres nyelvtanításhoz elengedhetetlen a kommunikatív szemlélet, ugyanakkor véleményem szerint tartalmat is kell tanítani, hogy tudjon miről beszélni a diák. Az a célom, hogy folyamatosan szem előtt tartsam a tanulók egyéni tanulási ritmusát és nyelvismeretét, hogy mindenki a saját szintjéhez képest tudjon nyelvileg fejlődni.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tóth Pál német nyelvtanár DebrecenTóth Pál (német)

 

Tóth Pálnak hívnak. Debrecenben születtem, itt is nőttem fel, majd a debreceni Kossuth Gimnáziumban német tagozatán érettségiztem. Ezt követően a Kossuth Egyetemen, vagyis a mai Debreceni Egyetemen folytattam tanulmányaimat német és holland szakon. Ugyanitt voltam doktorandusz osztrák irodalmi témával, készülő doktori dolgozatom témája a humor a német nyelvű irodalmakban. Nyelvoktatással több mint húsz éve foglalkozom. Ez alatt az idő alatt jó néhányszor voltam egy-két hónapig tanulmányúton a német nyelvű országokban. Az Euro Nyelviskola 2011 őszén a német nyelv oktatásával bízott meg.

Anyanyelvünk csodálatosan szép, és rendkívül gazdag kifejezőeszközökben, ám csupán a magyarral már hosszú ideje nem tudunk sem tájékozódni, sem boldogulni a nagyvilágban. Emiatt van szükségünk nekünk, magyaroknak idegen nyelvek tanulására, így a német elsajátítására is.

Hosszú útra indul az, aki idegen nyelvet kezd tanulni - bármelyik szintről legyen is szó. Nyílt titok, hogy ez az út nem könnyű. Szükség van a végigjárásához olyan tanárra, amelyik szem előtt tartja a diák kitűzött célját és igényeit, illetve szükség van olyan diákra, amelyik minden egyes nap türelmesen, szorgalmasan és kitartóan foglalkozik az idegen nyelvvel, azaz felkészülten jár az órákra, melyeken aktívan vesz részt. E két szükséges feltétel harmóniájából szinte mindig szép eredmények születnek.

 

 

 

Váradi Beáta angol nyelvtanár DebrecenVáradi Beáta (angol)

 

Váradi Beáta vagyok, a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karán végeztem angol nyelv és irodalom szakos bölcsész és tanár, valamint kommunikáció szakos bölcsészként. Kevés szabadidőmet próbálom hasznosan eltölteni: szeretek olvasni és sportolni (biciklizni, kajakozni vagy futni).

Egy szerencsés véletlennek köszönhetően a kezdetektől tagja vagyok az Euro Nyelviskola debreceni csapatának. Azóta minden időmet a tanítás tölti ki. Óráimon arra törekszem, hogy a nyelvi készségeket egyenlő mértékben fejlesszem. Ezen kívül fontosnak tartom a szilárd nyelvtani alap kialakítását, hiszen ez elengedhetetlen kelléke a magabiztos nyelvhasználatnak és a stabil nyelvtudásnak. Az angol tanulást igyekszem jó hangulattal színesíteni, mivel a kötetlen légkör elősegíti a hatékony nyelvtanulást, és segít leküzdeni a kezdeti félelmeket.

 

 

Kocsisné Papp Mariann angol nyelvtanár DebrecenKocsisné Papp Mariett (angol)

 

10 éve tanítok, és a tanítás még mindig érdekes, élvezetes és izgalmas.

Nyelviskolában tanítani különlegesen izgalmas és motiváló nemcsak a diákok számára, hanem számomra is. Ugyanakkor nagyszerű lehetőség kapcsolatot fenntartani a változó világgal, az állandóan változó tanulók, valamint az állandóan fejlesztett tankönyvek által.

Tapasztalatom szerint, nyelviskolában igen hatékonyan és gyorsan lehet elsajátítani az angol nyelvet a kis és közepes létszámú csoportoknak köszönhetően.

 

 

 

Máté Éva Gyöngy angol nyelvtanár DebrecenMáté Éva Gyöngy (angol)

Máté Éva Gyöngy vagyok, angol nyelvtanár - is: http://ieas.unideb.hu/index.php?p=1200

Egyetemi diplomámat a Debreceni Egyetemen szereztem két évvel ezelőtt angol - kommunikáció szakon, ahol az óta PhD-hallgatóként brit irodalmat és fordítási gyakorlatot kutatok és tanítok.

Úgy tartják, az angolok mindent épp fordítva csinálnak: a bal oldalon vezetnek, a villa domború oldalára halmozzák a falatot, akkor is van mondandójuk az időjárásról, ha a másik legszívesebben megfeledkezne róla... De hogyan is kell ezt érteni, milyen tapasztalatokat közvetít az angol nyelv akkor, amikor ennyien és ilyen sokféleképpen beszélik szerte a világon, amikor ennyire globish? - óráimon a nyelvi ismeretek átadásán túl ezt is szeretném megbeszélni Önnel, Veled. To make learning English your cup of tea.

 

 


Euro Nyelviskola, Budapest - a gyors eredmények specialistája! Velünk a nyelvtanulás könnyű és egyszerű!
1072 Budapest, Rákóczi út 12. E-mail:euro-nyelviskola@euro-nyelviskola.hu Tel: 344-0344, Nyilvántartási szám: 00705-2008
Adatvédelmi irányelvek Netötletek