Félintenzív nyelvtanfolyam élménybeszámolók

„Azért kezdtem el a nyelvtanfolyamot, mert a hosszú távú terveim között szerepel a német nyelvvizsga megszerzése. Érdekel ez a nyelv, az iskola mellett van is rá időm ezért is kerestem rá az interneten egy nyelvtanfolyamra. Az összes Google találat közül árban és időben ez volt a legmegfelelőbb. Azért választottam a csoportos nyelvtanfolyamot a magántanár helyett, mert szerintem hatékonyabb, nagyobb a motiváció és a húzóerő. A heti 2alkalom egy félintenzív nyelvtanfolyam keretén belül bőven elég munka, vagy iskola mellett kifejezetten jól lehet fejleszteni. A sok házi feladat ellen sincs kifogásom, mivel a gyakorlással jobban rögzül a nyelvtani rész és a szókincsünk is bővül.
A tanfolyam befejeztével szerintem elérem a megfelelő szintet és folytatom továbbá haladó tanfolyammal. Összességében teljesen meg vagyon elégedve mindennel. A társaság jó, a tanár sem hagyja, hogy unatkozzunk, a szituációs gyakorlatok és a játékos feladatok kifejezetten kedvemre valóak!”

Hatalyák Zsófia

 

„ A tanfolyamot abból a célból kezdtem el, hogy a későbbiekben az esetleges munkahelyi változásoknál a nyelvtudás segítségemre legyen. A célom a középfokú nyelvvizsga lenne.
A tanfolyamra az interneten találtam a Google keresővel. A jelentkezésemre a tájékoztatás nagyon gyors és korrekt volt. Azért is megfelelő számomra, mert megfizethető és mellette a megszerzett tudás gyakoroltatása megfelelő. A házi feladatok mennyisége szokatlan volt eleinte, de később a rengeteg mondat fordítása nagy hasznomra volt a dolgozatok írásánál.
Mivel dolgozom, így nekem csak ez a típusú tanfolyam jöhetett szóba, vagyis heti 2alkalom, hétfőn és szerdán. A kezdési időpont is tökéletesen megfelelő, mert kényelmesen ideérek a munkahelyemről.
A meglepő legfeljebb csak annyi volt, hogy nem a honlapon megjelenő könyvet használjuk. a Munkafüzetet kedvelem, de a könyv szétszórtsága zavaró, a nyelvtan nehezen tanulható belőle. Egyik kolléganőmnek már ajánlottam is a tanfolyamot, sőt már a haladó kurzus időpontján gondolkozom, mivel olvastam a születésnapi akcióról.
Összességében elégedett vagyok a tanfolyammal és remélem sikerül a haladó kurzust is elvégeznem.”

Vas Istvánné

 

„Abból a célból jöttem a tanfolyamra, hogy megismerkedjem a nyelvvel, az alapokat elsajátítsam. Az iskolát az interneten fedeztem fel. Legelőször az ár miatt volt szimpatikus, gondoltam „megér egy misét” így beiratkoztam a suliba. Később ez bebizonyosodott, hogy jó döntés volt, ár-érték arányban megfelel az elképzeléseimnek. A heti két alkalom a félintenzív tanfolyamnak pont megfelelő. A házi feladat amit kapunk szerintem kell ahhoz, hogy begyakoroljuk az iskolában tanultakat.
Az óra felépítése nem unalmas, van idő a házi feladat ellenőrzésére, új anyagot veszünk, sokat beszélünk sőt a tanárnő érdekes, játékos feladatokkal is készül.
A tankönyvvel van csak egy kis problémám, szerintem nem praktikus, nem elég áttekinthető, fénylik a lapja, ami engem irritál. Szerintem változtatni kellene rajta, sőt le kellene cserélni.
Mindenkinek ajánlom, aki nyelvet akar tanulni kis csoport létszámban történik az oktatás így lehet tanulni, haladni.
Lehet választani ki milyen tempóban akar haladni, itt van intenzív és fél intenzív tanfolyam is.”

Tütősné Füzesi Edit