Intenzív nyelvtanfolyam élménybeszámolók

„Két hete járok erre a nyelvtanfolyamra napi 5órában, hetente ötször. Többször több formában is próbáltam már nyelvet tanulni, de nem jutottam vele előrébb. Itt úgy érzem már most rendezettebb a tudásom, mint eddig volt.
A tanárunkkal meg vagyunk elégedve, barátságos, ugyanakkor megköveteli azt, amit tudni kell. Minden órán veszünk nyelvtani anyagot is, új szavakat, hallgatunk magnót és van önálló feladat is. Úgy érzem, hogy így minden képességem tud fejlődni, ami nyelv használatához szükséges.
Úgy gondolom, hogy ezzel a intenzív tanfolyammal gyorsabban és jobban lehet haladni, mint ha valaki magántanárhoz jár külön órára (saját tapasztalat).”„Régi vágyam volt, hogy húsz éve hiányosan megszerzett angol nyelvtudásomat tökéletesítsem és most így közel a 40évhez élethelyzetem is úgy hozta, hogy erre szükségem is lett.
Először szétnéztem a neten, ahol többek között megtaláltam az Euro Nyelviskolát. Sok más intézménnyel ellentétben már akkor megtetszett, hogy a netes oldal érthető táblázatba van foglalva és hogy az árak egyértelműen vannak feltüntetve. Nagyon tetszett, hogy van ennyire intenzív tanfolyam 5x5 órás egy héten, hisz szerintem, aki ténylegesen elhatározza, hogy „ráfekszik” a nyelv tanulására, annak ez az igazán hatékony módszer. Ezen indokok mellett igazából nagyon kedvező óra árak miatt döntöttem az iskolánál. Más legjobb árban 750-800Ft/óra között volt. Amikor bejöttem beiratkozni megtudtam, hogy a befizetés is rugalmas és még további kedvezményre is van lehetőségem (munkanélkülivel).
Még rövid ideje járok, de pozitív tapasztalatom, hogy kis létszámúak a csoportok, mindenkivel hatékonyan tudnak foglalkozni, fiatal tanárok vannak, akik lendületesek, nincsenek belefásulva a foglalkozásokba. Nagyon tetszik az én tanárom (Csákó Petra) tanítási módszerében, hogy nem csak leadja az órát, hanem folyamatosak a számonkérések, ill. van házi feladat is (Ez felnőtt tanulók esetében fontos, mert így otthon is kénytelenek vagyunk elővenni az anyagot), illetve, hogy beszélnünk is kell az órán angolul.
Tehát összességében úgy látom, hogy az iskola által kínált szolgáltatásait lelkiismeretesen szeretné biztosítani és törődik azzal, hogy az ide érkező diákok meg is tanulják a nyelvet”„2012. áprilisában iratkoztam be az Euro Nyelviskolába, a heti 5x5 órát magába foglaló, összesen 100 órás tanfolyamra, kezdő csoportba. Interneten találtam meg, árban és a tanfolyam intenzitását illetően megfelelőnek tűnt számomra, ezért választottam. Sok ideig tanultam angolul, ám nagyon régen, ismereteim rendezetlenek, hiányosak.
Célom a kezdő csoporttal, hogy megszerezzem azokat az alapokat, amelyek kellenek ahhoz, hogy tovább tudjam folytatni a nyelvtanulást, és a következő 100 órás tanfolyamra megfelelő ismeretekkel rendelkezzek. Nyelvvizsgát szeretnék, de elsősorban beszélni akarok megtanulni angolul.
Szándékosan nem 4 hónapra fizettem be a tanfolyamot, azért, hogy meg tudjam nézni az első hónapban, milyen az iskola, azt nyújtja-e számomra, amit keresek.
50 óra elteltével sikerült kellőképpen megismerkednek az iskolában folyó képzéssel. Bár összehasonlítási alapom nincs más hasonló profilú iskolákkal, de számomra nagyon pozitív az, hogy kb.8-10 fős csoportokban zajlik a tanítás, és a korosztály vegyes. Szerencsémre, úgy érzem nagyon jó csoporttársaim vannak, így az órák is jó hangulatban telnek, ami fontos számomra, hiszen a legnagyobb problémát az jelenti/jelentette, hogy nem mertem megszólalni angolul, hiszen az ismereteim igen hiányosak.
A csoportomat Csákó Petra tanítja. Örülök, hogy fiatal, dinamikus, lelkes tanárom van, mert a csoport számára motiválóan hat egy olyan tanár, akiről érezni lehet azt, hogy szereti amit csinál. Felkészültsége és figyelme a csoportja felé nagyon jó, az órák gördülékenyen folynak, nagyon jól felépítettek. A szóbeli és írásbeli feladatok mennyisége egyenletesen oszlik meg egy-egy délelőtt során.  Az otthon megtanulandó és megírandó dolgozatok kellenek ahhoz, hogy a következő nap felkészülten lehessen folytatni a megkezdett anyagot, így rá van kényszerítve mindenki a folyamatos otthoni haladásra is. Számos kiegészítő anyaggal segíti a tanulásunkat Petra, a meglévő könyveinken túl. Úgy érzem, van sikerélményem a kiadott feladatok elvégzése során, ami talán a legfontosabb számomra, hiszen ez ösztönöz arra, hogy folytassam.
Az iskola hangulata nekem nagyon tetszik, kényelmes, felszereltségében megfelelő, családias, Mivel a belvárosban van, ezért könnyen megközelíthető, ami igen fontos szempont.  
Nagyon örülök, hogy sok év után rászántam magam a nyelvtanulásra, de annak még jobban örülök, hogy ezt a nyelviskolát választottam.
Jól érzem itt magam, és bízom benne, hogy ilyen jó hangulatban tudom folytatni a továbbiakban is!”

Tarsolyné Kérdő Zsuzsa